DSCF0900

Kustaa Hietala

Olen syntynyt Nurmossa ja viettänyt lapsuuteni Jyväskylässä, jonka koen kotikaupungikseni. Lääkärin perustutkinnon suoritin Kuopiossa 1995 ja silmätautien erikoislääkärin tutkinnon Helsingissä 2005. Väitöskirjani tein 1-tyypin diabetespotilaiden silmänpohjasairauden ennusteellisista tekijöistä. Myöhemmin sain silmäkirurgian erityispätevyyden. Minulla on 29 tieteellistä julkaisua, lähinnä 1-tyypin diabetekseen liittyen. Olen yksi nykyisen diabeettisen retinopatian Käypä Hoito-suosituksen tekijöistä. Nykyinen tieteellisen kiinnostuksen kohteeni on silmänpohjakuvien koneellinen analyysi koneoppimisen menetelmillä. Tarkoituksena on analysoida tietokoneella silmänpohjakuvia ja tunnistaa niistä hoitoa vaativat muutokset.

Keski-Suomen keskussairaalan silmäyksikössä teen lähinnä oftalmoplastisia leikkauksia. Niissä korjataan silmäluomien virheasentoja ja poistetaan kasvaimia. Olen tehnyt tuhansittain silmäleikkauksia, pääasiassa kaihileikkauksia ja oftalmoplastisia leikkauksia.

Silmäsairaudet ovat aina kiinnostaneet minua, ja olen mielestäni onnekas löydettyäni näin hienon erikoisalan. Erikoisalan valintaan vaikutti ehkä osaltaan lapsuusiän valokuvausharrastus. Pidän edelleen valokuvaamisesta, laadukkaasta musiikista, kuten jazzista, ja hyvästä kirjallisuudesta. Asun Jyväskylässä, lähellä lapsuudenkotiani vaimoni, neljän lapsemme ja kahden virtaa täynnä olevan portugalinvesikoiran kanssa.

kustaa@silmatera.com